Earth Bite

Earth Bites vision är att ta fram veganska och ekologiska snacks som är snälla mot djur och miljö. Med noga utvalda råvaror vill de skapa goda och naturliga smakupplevelser som gör det enklare att välja veganskt.

Plats: Ulricehamn
Frams leverantör sedan: 2018
Levererar: Energibars

Hur väljer ni era råvaror?

»Vi använder endast råvaror som är ekologiskt certifierade. Utöver det tittar vi noga på produktens kvalité och vilka processer som producenten använder för att ta fram råvaran.

Eftersom våra produkter till stor del består av nötter och dadlar har det varit svårt för oss att hitta närproducerade råvaror med god kvalité, men vi arbetar med att fler av våra råvaror ska vara närproducerade.«

Hur gör ni för att minska er miljöpåverkan?  

»Vi arbetar med att minska vår miljöpåverkan på olika sätt i olika delar av verksamheten. Sedan start har vi arbetat med att hitta en 100 % plastfri och miljömässigt hållbar konsumentförpackning till våra produkter.

Förutom att vi ser till att alla våra råvaror är helt växtbaserade och ekologiska, letar vi även efter fler närproducerade råvaror till våra produkter.«

Vad har ni för planer framåt?

»Vi tror starkt på att en växtbaserad och ekologisk kost är det bästa för både hälsan, djuren och miljön. Därför kommer vi att arbeta aktivt med att ta fram fler veganska livsmedel och därmed göra det enklare för människor att göra hållbara val.

Vi planerar att gå in i fler produktkategorier och så småningom växa internationellt.«

Läs mer på Earth Bites hemsida

Levererantörer > Earth Bite