Leverantörer

Här kan ni läsa mer om några av våra leverantörer.

Månadens leverantör!

Skålldals lilla ekomejeri

Plats: Kode, 3 mil norr om Göteborg
Frams leverantör sedan: 2019
Levererar: Mjölk, yoghurt, bäryoghurt och filmjölk

Skålldals lilla ekomejeri ligger på familjens gård. Håkan och Lena har drivit jordbruket tillsammans sedan 1991 – i fjärde generationen. De har för närvarande 45 mjölkkor på gården.

Läs mer

Nordisk Råvara

Plats: Sverige
Frams leverantör sedan: 2018
Levererar: Bönor, linser och quinoa

Nordisk Råvara säljer traditionella och otraditionella grödor odlade på skonsamt sätt i svenska jordar. Vad sägs till exempel om svenskodlad quinoa?

Läs mer

Cum Pane

Plats: Olskroken och Majorna
Frams leverantör sedan: 2008
Levererar: Bröd, bullar, kakor

Varje morgon levererar Cum Pane färskt bröd till Fram. Så har det varit ända sedan Cum Pane startades 2008. Cum Pane betyder »kompis« eller »den som du delar bröd med«. Vår medarbetare Karin Bengtsson har besökt bagarna i Olskroken.

Läs mer

Earth Bite

Plats: Ulricehamn
Frams leverantör sedan: 2018
Levererar: Energibars

Earth Bites vision är att ta fram veganska och ekologiska snacks som är snälla mot djur och miljö. Med noga utvalda råvaror vill de skapa goda och naturliga smakupplevelser som gör det enklare att välja veganskt.

Läs mer

Mällby Lantgård

Plats: Tjörn
Frams leverantör sedan: 2011
Levererar: Ägg, bröd och bullar

Mällby Lantgård har har ungefär 2500 höns och levererar ägg till Fram Ekolivs varje vecka. Hönsen har tillgång till utevistelse året runt. Gården har ett kretsloppstänk – de har bland annat öppnat ett bageri för att få användning för frånsorterade ägg.

Läs mer

Roots Kombucha

Plats: Malmö
Frams leverantör sedan: 2014
Levererar: Kombucha

Roots Kombucha är smakinnovatörerna från Malmö som inte räds att testa nya smaker. Vad sägs till exempel om kombucha med älggräs? Fram Ekolivs var en av de första att börja sälja Roots Kombucha utanför Malmö.

Läs mer