Om Fram

Vi har Göteborgs bredaste utbud av ekomat med mycket närproducerat, nolltolerans mot flygtransporter, mindre matsvinn och färre förpackningar. Välkommen till Fram Ekolivs helt enkelt!

Varför Fram?

Att handla på Fram ger dig som konsument möjlighet att påverka miljön. Köper du ekologiskt och rättvisemärkt vet du att odlaren får anständig lön och slipper handskas med gifter. Hur vi väljer vår mat har betydelse för miljön och människors liv både i Sverige och i andra länder.

Fram drivs som ett personalkooperativ där all vinst stannar i verksamheten. Vi jobbar hårt för att kunna hålla priserna nere på ekologisk mat, särskilt de mest grundläggande råvarorna, så att fler ska kunna ha råd med ekologiskt.

Miljörabatt vid köp över 1000 kr!
Läs mer

Återanvändning och återvinning.

Vi uppmuntrar våra kunder att återanvända påsar och ägglådor. Ta med dina egna förpackningar eller ta från vår returstation. Själva är vi noga med att återvinna all kartong och plast.

Vi jobbar aktivt för minskat matsvinn – vi har som högst 20–30 liter matavfall i veckan. Detta lyckas vi uppnå eftersom vi är försiktiga vid inköp av färskvaror samt genom att vi hellre sätter ner priset än slänger varor. Håll utkik efter röda prislappar och vår fyndlåda!

Följ oss på sociala medier!
Läs mer

Frams historia.

1984 öppnade vi vår första butik på Kastellgatan. Butiken drevs som ett medlemskooperativ med syftet att ge medlemmarna möjlighet att handla ekologiskt och rättvisemärkt.

Fem år senare flyttade butiken till Nordenskiöldsgatan. Fram drivs idag som ett personalkooperativ vilket innebär att det inte finns några privata vinstintressen och att all vinst återinvesteras i verksamheten. 2013 kunde vi därför öppna ytterligare en butik på Södra Allégatan.

Intresset för ekologisk mat har bara ökat de senaste åren och för att hinna med beslutade vi 2020 att bygga ut Hagabutiken. I samband med det flyttar vi ned all verksamhet från Linnébutiken efter många underbara år i den lokalen. Våren 2020 pågår ombyggnationerna i Haga för fullt så häng med i sociala medier för den resan!

Hur tänker vi när vi väljer varor?

  • Ekologisk och lokal produktion.
  • Miljötänkande när det gäller förpackningar och transporter. Inga flygtransporter.
  • Minska energi- och resursslöseriet genom återanvändning av påsar, äggkartonger med mera.
  • Stödja småskalig produktion.
  • Rättvisemärkta varor.

Läs gärna vår miljöpolicy för att se mer om hur vi arbetar!

Missa inte...

Du har väl inte missat veckans erbjudande och vår miljörabatt?

Hitta hit.

Välkommen in till oss!